Megoldásaink - Térinformatika
Térinformatika

Komplex nagyvállalati ügyfél igényeire szabott térinformatikai megoldásokat készítettünk a telekommunikációs szektorban, a hazai biztosítók számára, illetve az IT szektornak is.

Térinformatikai megoldásainkat használják a Magyar Telekom és Telenor ügyfelei is.

A térkép megjelenítésére a fejlesztéseink során vizualizációra használtuk már a Google Maps-et, az OpenStreetMap-et, MapGuid-ot. Fejlesztéseink során kihívást jelent a valós idejű nagy adatmennyiségek feldolgozása, vizualizálása és statisztikai előfeldolgozása.

Tipikus térinformatikai problémák, amikkel találkoztunk:

  • pozícionálás (járművek – modemek, telefonok, infopultuk, meteorológiai jelenségek)
  • útvonal rögzítése, visszajátszása
  • optimális útvonal tervezése
  • nevezetes pontok kijelölése
  • geofencing (térképen kijelölt határok átlépésére különböző reagálás (pl: SMS))
  • nagy adatmennyiség valós idejű fogadása és előfeldolgozása
  • térkép adatok mobilra optimalizált felületen való megjelenítése
Flotta helymeghatározó szolgáltatás - Magyar Telekom

Magyar Telekom logo

A Magyar Telekom Nyrt. lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy a szolgáltatásba bevont egy adott ügyfélhez tartozó magyarországi T-Mobile előfizetéssel rendelkező mobilkészülékeket/modemeket GSM vagy GPS technológián alapuló eljárással pozícionálja, és az erre a célra kifejlesztett internetes alkalmazás segítségével a pontos helyét elektronikus térképen megtekintse. A térképi megjelenítések lehetőséget biztosítanak olyan egyedi jellemzők és összefüggések feltárására, amelyek ezen technológia használata nélkül a felhasználók figyelmét elkerülik.

Térképes adatok megjelenítése web felületen - Telenor Magyarország

Telenor logo

A Grepton által kialakított rendszert rádiós, marketing, ügyfélszolgálati és értékesítési célokra is használják, a megoldás felhasználói a Telenor viszonteladói és partnerei egyaránt. A kialakított webes felület térképes információkat és adatokat jelenít meg, mely MapGuide alapú vizualizációs rendszerre épül. A felületen becsült lefedettségi és sebesség adatokat ábrázolunk 2-3-4 G, LTE technológiákra felbontva. Mindezeket Magyarország DSM-10 utófeldolgozott alaptérképi rétegeire vetítve jelenítjük meg.

Vissza a nyitóoldalra