Megoldásaink - Kiterjesztett és virtuális valóság
Kiterjesztett és virtuális valóság

Ma már szinte minden IT vállalat innovátorként szeretné magát feltűntetni, de valós és tartalmas tevékenységet kevesen folytatnak. Ön viszont egy olyan vállalatra talált most, ahol még a tudományos-fantasztikus történetekből ismert hologramok is széles körben elérhetővé válnak. A Grepton Zrt. vállalaton belül működő GrepInvent kreatív műhely célkitűzése ugyanis az, hogy piacvezető szerepet töltsön be az innovatív technológiák bevezetésében és széles körű elérhetővé válásában. Nem csak látványos, hanem hasznos és megtérülő alkalmazásokat alkotunk – új piaci kitörési pontokat teremtünk, amivel nemzetközi jellegű üzleti réseket is nyithat a vállalkozása számára!

Azonosított nagyobb üzleti területek:

  • Ipar 4.0
  • Történelem, turisztika
  • Játéktermek, szabaduló-szobák, interaktív kiállítások
  • Személyre szabott kitelepülések és bemutatók
  • Biztonságtechnika, harcászati megoldások
  • Bármi más – még művészek is megkerestek minket!
HoloSense

HoloSense

IOT vizualizációs rendszer. Használatával egy telephelyet bejárva elmenthetjük a különféle gépek és gyártási elemek pozícióit (jelforrások). Amikor később egy termelési nap folyamán a Hololens sisak viselésével ezt követően körbenézünk, minden egyes gépre ránézve, a gép felett valós adatok láthatók. Ilyen adat lehet például a hőmérséklet, utolsó karbantartás ideje, nyomás, stb. Bármilyen adatforrás könnyen csatlakoztatható, így akár ipari szabványos buszrendszerek is, de Raspberry Pi segítségével néhány egyszerűbb valós mérési plugint is készítettünk. Emellett minden jelforráshoz rendelhetünk karbantartási képsorozatot is és hibák esetén (pl. túlnyomás) riasztások segítségével egy beltéri navigációs "nyíl" segítheti a karbantartó személyeket a problémás elemhez (nem GPS navigáció).

BlenderHolo

BlenderHolo

Megvalósítottuk a Blender3D nyílt forráskódú tervező-eszköz Hololens rendszerű illesztését. A Hololens eszközön egy alkalmazást futtatva, a Blender3D plugin segítségével már tervezés közben méretarányos hologramként láthatjuk az asztalunk felett lebegve CAD elemeinket. Nem csak tervezés alatt, de később a látványtervek bemutatásához is használható! A mai világban minden hagyományos látványterv elkészülését megelőzi annak 3D modellezése, így ezek a modellek a rendelkezésünkre állnak és a Blender3D eszközbe tölthetők. Ezzel a látványterveinket (pl. egy épületet) körbejárható 3D hologramként is megjeleníthetjük, bemutathatjuk.

HoloSpace

Holospace

Csillagközi holografikus közeget szimuláló játék. Valós Newton-i típusú fizikával rendelkező űrhajókat vezényelhetünk ütközetbe hangparancsokkal. Ha több akcióra vágyunk, akkor tablet segítségével akár a fúvókákat és lövegeket mi magunk is vezérelni tudjuk a választott űrhajó mozgatásához. A hajók a valós szoba falainak ütközhetnek, lepattannak a falakról. A bolygók és égitestek igen részletesek: légkörrel és domborzattal rendelkeznek, hologram szerűen a szobában látszanak.

Vissza a nyitóoldalra