Megoldásaink - Big Data, üzleti intelligencia, adattárház
Big Data, üzleti intelligencia és adattárház

A nagy mennyiségű adatot feldolgozó és használó rendszerek felhasználóinak üzleti intelligenciára vonatkozó igényei tapasztalataink szerint a rendszer bevezetését követően viszonylag hamar megjelennek. Igény mutatkozik a rendszerben tárolt adatok automatikus elemzésére, jelentések és kimutatások készítésére, illetve felhasználói beavatkozást nem igénylő szabványos adatcserére, interfészek megvalósítására. A BI réteg kiszolgálására célszerű adattárházat, a riportokat és elemzéseket közvetlenül kiszolgáló célzott adatpiacokat építeni. A strukturálatlan, nagy mennyiségben keletkező adatok megfelelő kezelése érdekében Big Data eszközöket alkalmazunk, a feldolgozások eredményét adattárházba, adatpiacokba töltjük. Lehetőséget biztosítunk a nagy mennyiségű adatok online feldolgozására, elemzésére is (stream analysis). Ebben az esetben az adatokat közvetlenül a forrásból az elemző eszközbe juttatjuk (pl. Power BI).

Az általunk szállított megoldások ügyfeleinknél sikerrel kerültek bevezetésre. Technológiai repertoárunk széles körű, egyaránt alkalmazunk Oracle vagy Microsoft SQL Server adatbázist, különböző BI eszközöket (MS PowerPivot, Power BI, MS Reporting Services), illetve Big Data megoldásainknál megtalálható az on premise kiépített környezet (mint pl. Cloudera vagy Hortonworks) mellett a felhő alapú (pl. MS Azure vagy Google), és a felhőt biztosító cég különböző szolgáltatásait maximálisan kihasználó implementáció is.

Metaadat vezérelt adattárház - Allianz Hungária Zrt.

Allianz logo

Metaadat vezérelt adattárház bevezetése, a különböző szakterületek folyamataihoz kapcsolódó adatpiacok kiépítése. Az adatpiacokra ad-hoc lekérdező, illetve elemző BI rendszerek illesztése történt meg. A strukturálatlan, nagy mennyiségű adatok megfelelő kezelése érdekében kiépítettünk egy Big Data clustert, és egy ETL vezérlő eszköz segítségével összeintegráltuk a központi adattárházzal.

Közhiteles Címregiszter – Belügyminisztérium

Belügyminisztérium logo

A KCR projekt célja a magyarországi címkezelés egységes jogszabályi környezetének, igazgatási folyamatainak és egy teljes, közhiteles címnyilvántartásnak a megvalósítása volt. Feladatunk a Személyi adat- és Lakcím-nyilvántartási rendszer és a Közhiteles Címregiszter Rendszer közötti integráció implementálása volt, melynek során adattárházas technológiákat és módszereket használtunk az adatstruktúrák közötti transzformáció megvalósításához, a funkciók logikai szétválasztásával (STAGE, PREPOCESS, DW rétegek).

Adatfeldolgozás és elemzés - Bank360 Zrt.

Bank360 logo

Microsoft Azure felhős technológián alapuló, lambda architektúrára épülő élő és ütemezett Big Data adatfeldolgozás és elemzés. Minden komponens felhő alapú, amely szükségtelenné teszi a helyi hardver erőforrások kiépítését, és felhőben hoz létre rugalmasan skálázható, nagy megbízhatóságú és katasztrófa tűrő megoldást. Az adatelemzés és vizualizáció PowerBI-ban történik, ahol az élő történések és az elmúlt időszakok eseményei is követhetők, elemezhetők. A folyamatosan érkező nagy mennyiségű adatot az Azure Stream Analytics kezeli és ágaztatja el az élő nézet (PowerBI) és az archív tárolás (Azure Blob Storage) felé. Az összes üzleti esemény alacsony költségen archiválásra kerül a felhőben, lehetővé téve az adatok későbbi szabad elemezhetőségét is. A nagy mennyiségű archív adat feldolgozását Azure Data Factory végzi, majd a feldolgozott adatok Azure SQL Database-re kerülnek az elemzések megkönnyítésére. Az elemzést és vizualizációt a PowerBI végzi.

Vissza a nyitóoldalra